Confidenţialitate

Ministrul Stroe: Stadionul Arcul de Triumf va fi deschis tuturor sporturilor | AUDIO

Ministrul Tineretului şi Sportului susține că Stadionul Arcul de Triumf va fi o arenă pentru toate sporturile, nu doar pentru rugby.

“Partidul Social Democrat a iniţiat o lege în Parlamentul României pe subiectul ăsta (…) Ca să liniştim cumva apele (…) Atât timp cât în această ţară legile sunt respectate şi interesul public este respectat şi protejat, baza de la Arcul de Triumf va fi deschisă tuturor sporturilor după finalizarea lucrărilor, pentru a fi utilizată la potenţialul maxim şi pentru a deservi interesul public. În concluzie, nu există exclusivităţi pe bani publici. Arena va fi utilizată prioritar pentru sport şi, pe lângă toate meciurile şi evenimentele sportive, culturale, artistice… care vor putea fi găzduite aici, şi echipa naţională de rugby, evident, va putea considera în continuare această arenă, Arcul de Triumf, drept acasă, raportându-ne la tradiţia invocată.

Eu vreau să-i asigur cei de la rugby şi pe toţi iubitorii rugbiului din această ţară că pot utiliza acest stadion fără niciun fel de problemă, nu vor avea niciun fel de restricţii, condiţionare. Noi, Ministerul Tineretului și Sporturilor, oricum îi sprijinim şi din punct de vedere financiar, logistic, federaţia are sume considerabile acordate de stat, le asigurăm în mare parte bugetul pentru pregătirea sportivă, pentru deplasări, turnee şi o vom face în continuare. Însă acolo este vorba de o investiţie uriaşă, este vorba de zeci de milioane de euro din bugetul public.

Arcul de Triumf nu mai este un teren de rugby, s-a transformat într-o bază sportivă complexă şi ultramodernă, este o bază sportivă care, în luna august, va avea mult mai multe facilităţi faţă de vechiul teren de rugby dinainte (…) Oportunitatea şi raţiunea construirii acestui nou stadion au constituit-o Euro 2020. Este cel mai important eveniment sportiv găzduit vreodată în România, care a făcut posibilă demararea la vremea respectivă, în 2013, a unei serii importante de investiţii pentru dezvoltarea infrstructurii sportive şi de transport în România. În concluzie, aici se vor desfăşura foarte multe evenimente sportive importante, pregătirea echipelor pentru Euro 2020, campionate europene, mondiale, evenimente internaţionale (…) meciuri din competiţiile interne, evenimente culturale, aşa cum se întâmplă, să știți, pe orice arenă modernă din Europa, din lume”, a spus Ionuț Stroe, la ProX.

“Din păcate, această discuţie legată de arena Arcul de Triumf a fost poluată politic de PSD, prin faptul că au iniţiat o lege, care este în momentul de faţă în dezbatere parlamentară, prin care vor să anuleze şi să transfere dreptul de administrare al statului către o federaţie, Federaţia de Rugby. PSD a încercat în mod fals să creeze un conflict între iubitorii de rugby şi iubitorii de alte sporturi. Am văzut declaraţii, fel de fel de dispute privind administrarea sau folosinţa acestui stadion, asociate cu interesele private ale unora sau altora. Această problemă nu există, este una falsă!”, a explicat ministrul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât privește Stadionul Steaua, acesta află în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.

“La stadionul Ghencea, el va avea un administrator, Ministerul Apărării Naţionale, la fel cum este Ministerul Tineretui şi Sportului la Arcul de Triumf. Acolo este o dispută veche care se află pe rolul instanţelor, între CSA Steaua şi FCSB. Nu eu, ca ministru al Tineretului şi Sportului, decid cu privire închirierea acestor bunuri aflate în adminsitrarea altor entităţi sau instituţii publice, respectiv Ministerul Apărării. Aceste închirieri, aceste folosinţe sunt reglementate legal. Nu fac aprecieri ce se întâmplă acolo, între vechea, fosta sau actuala… Şi la Craiova e o situaţie similară şi nu am făcut aprecieri publice, dar ştiu că sunt situaţii asupra cărora se vor pronunţa instanţele”, a adăugat Ionuț Stroe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.