Confidenţialitate

Minsitrul Cîțu: Nu vor fi introduse noi taxe nici anul acesta, nici anul viitor | AUDIO

Ministrul Finanțelor susține că nu vor fi introduse noi taxe nici anul acesta, nici anul viitor, iar cele existente nu vor creşte.

Florin Cîțu a reamintit că anul acesta au fost venituri mai mari la buget, în condițiile în care au fost eliminate supraacciza la carburant, supraimpozitarea contractelor part-time, TVA defalcat, și s-a renunțat la controversata Ordonanţă 114.

După discuții cu oamenii de afaceri, ministrul Finanţelor a mai declarat că va propune reeşalonarea datoriilor acumulate de la începutul stării de urgență:

Nu introducem taxe, din contră. (…) Am reuşit ca într-o perioadă de criză economică generată de criza de sănătate să avem venituri mai mari la buget decât anul trecut. (…)

După discuţiile cu mediul de afaceri, data limită pentru reeşalonarea datoriei acumulate de la începutul stării de urgenţă şi până în 25 octombrie, era 15 decembrie. Voi propune în şedinţa de  guvern, prelungirea până la 15 ianuarie. Mediul de afaceri spune că are nevoie de mai mult timp şi vom cere prelungirea datei limită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Pentru anul viitor, sunt 3 obiective mari la construcția bugetului: sănătatea, investiţiile şi independenţa financiară, a mai declarat Florin Cîţu.

Ministrul a precizat că în următoarea ședința de guvern ar putea fi aprobată introducerea facturii electronice, măsură care are menirea de a  elimina evaziunea:

La ședința de săptămâna aceasta, vom avea în primă lectură sau vom aproba, dacă vom avea toate avizele, ordonanța care introduce factura electronică. Va elimina evaziunea. Italia este ţara care a avut succes. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.