Confidenţialitate

Minor de 16 ani, cercetat pentru înșelăciune. I-a promis unei tinere că, pentru 50.000 lei, va face un ritual pentru a-i aduce iubitul înapoi

Un minor în vârstă de 16 ani a fost reţinut de poliţiştii de investigaţii criminale din Târgu Neamţ pentru înşelăciune şi şantaj. El ar fi convins o tânără ca în schimbul unei sume de bani îi va aduce iubitul înapoi. Când s-a văzut și amenințată și cu banii luați, tânara a cerut ajutorul polițiștilor.

Minorul, spun surse din anchetă, provine dintr-un clan interlop cunoscut pentru fapte comise cu violență și înșelăciuni.

Potrivit cercetărilor efectuate, în luna august 2022, un tânăr de 16 ani, cu complicitatea altuia de 20 de ani, ambii din judeţul Ilfov, ar fi indus în eroare o tânără, de 20 ani, din comuna Păstrăveni, județul Neamț, sub pretextul că pentru anumite sume de bani, ar face ritualuri oculte prin care să o ajute într-o relație amoroasă.

Astfel, tânăra ar fi achitat 50.000 lei pentru realizarea acestor ritualuri, iar atunci când a vrut să renunţe la serviciile prestate de cei doi, aceştia ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă şi cu publicarea în spaţiul public a respectivelor ritualuri.

Păgubită și fără să-și fi recăpătat iubitul, tânăra vătămată a cerut ajutorul poliției.

În urma percheziţiilor efectuate la cei doi tineri, au fost descoperite mai multe telefoane mobile şi suma de 850 euro.

În baza probatoriului, minorul de 16 ani a fost reţinut pentru 24 ore, iar marți magistratii vor decide dacă va rămâne în continuare după gratii sau va fi cercetat în libertate.

Surse din cadrul anchetei susțin că mama minorului este vrajitoarea Norvegia, cea care a fost implicată într-un alt scandal public, acuzată fiind de Oana Zăvoranu pentru fapte asemănătoare de șantaj, iar tatăl minorului este liderul clanului Sadoveanu, sau al belgienilor, o grupare de interlopi cunoscută în Capitală pentru mai multe înșelăciuni și fapte comise cu violență.

Citește și: Constatarea amiabilă în caz de accident va putea fi completată direct de pe telefon