Confidenţialitate

Miniunea Verde cu Mona Nicolici: „Sol și suflet” – prima fermă regenerativă din România

În centrul Romaniei, la doar 20 de km de Ploiesti, doi tineri au curajul să inoveze într-un domeniu dificil chiar și pentru specialiști cu experiență: agricultura. Pe 6 hectare de teren în localitatea Vlădeni din județul Dâmbovița, Alex Tudose și Ionut Bădică au creat la Vlădeni prima ferma regenerativă din Romania și un centru educațional rezidențial, menit să instruiască tinerii interesați să-și deschidă propriile ferme regenerative.

La „Sol și Suflet”, căci așa se numește locul, cei doi tineri cultivă legume fără pesticide, hrănesc solul cu substanță organică și vor să creeze un model pe care să-l replice și fermierii români. Mona Nicolici a fost să vadă cu ochii ei cât de dificil este să faci inovație în agricultură și după ce a stat de vorbă cu Ionuț și cu Alex chiar în ferma lor, a vrut să afle cât de dăunător este modelul după care se face agricultura în România.

Alex Tudose, unul dintre inițiatorii fermei regenerative „Sol și Suflet”, spune că trebuie să înțelegem că, atât timp cât nu schimbăm ceva, vom mânca tot mai prost.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În curând pe site-ul fermei „Sol și Suflet” vor fi disponibile, la vânzare, legumele produse.

Sursă foto: Facebook Sol si Suflet