Confidenţialitate

Ministrul Viorel Ilie, despre o eventuală demisie: Vom lua o decizie când se întoarce Călin Popescu-Tăriceanu

Ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie susţine că o decizie în privinţa unei eventuale demisii va fi luată la revenirea în ţară a şefului său pe linie de partid.

Senatorul ALDE s-a arătat dispus să renunţe la mandat.

‘Vom lua o decizie când se va întoarce domnul preşedinte Tăriceanu, adică în seara aceasta’, le-a spus jurnaliştilor Viorel Ilie.

Ministrul este acuzat de procurorii anticorupţie că a trucat un concurs pentru angajarea unor funcţionari.

Viorel Ilie şi-a păstrat imunitatea parlamentară cu ajutorul colegilor din coaliţie.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, săptămâna aceasta, că vrea o miniremaniere guvernamentală, pe lista sa neagră aflându-se cel puţin doi miniştri cu probleme de imagine.

Social-democratele Sevil Shhaideh, vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale, şi Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, sunt anchetate în dosarul trecerii insulei Belina şi a braţului Pavel din subordinea statului în cea a Consiliului Judeţean Teleorman şi ulterioara concesionare către firma TelDrum.

Considerată ‘mâna dreaptă’ a liderului PSD Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh este audiată, miercuri, la sediul Direcţiei Anticorupţie.

O decizie privind imunitatea parlamentară a Rovanei Plumb a fost amânată de parlamentari, care au cerut să se verifice oportunitatea ca DNA să ancheteze hotărâri de guvern.