Confidenţialitate

Ministrul Victor Grigorescu susține că site-ul care i-a adus venituri de 792.000 de lei a fost atractiv și funcțional

Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, vine cu noi precizări în privința site-ului care i-ar fi adus venituri de 792.000 de lei doar din închirierea acestuia.

Potrivit Hotnews.ro, Victor Vlad Grigorescu susține că platforma respectivă, închiriată unui offshore, a fost funcțională și atractivă.

Agenția Națională de Integritate verifică acum declarația de avere a ministrului.

 

Ministrul Energiei susține că site-ul monitoreu.com i-a adus venituri de 792.000 de lei, adică 66.000 de lei pe lună, doar din închirierea sa către un offshore.

Tocmai această sumă nu poate fi justificată de Victor Grigorescu, spune Agenția de Integritate care a deschis o investigație privind averea sa.

Site-ul respectiv nu mai este funcțional, iar dacă a fost vreodată, nu a fost remarcat în mediul online.

Ministrul Grigorescu spune însă că platforma a fost funcțională și atractivă.

Potrivit urlrom.com, site-ul se află pe locul 50.763 in Romania, cu 14 vizite zilnice, avand o valoare estimata de 296 lei la nivelul anului 2015. Site-ul ar fi fost închiriat doar un an.

“Obiectul platformei tranzacţionate este o platformă online, dedicată analizei politicilor europene, în special ale politicilor comerciale comune ale UE, domeniu în care eu sunt specializat. Este un proiect personal la care am lucrat înainte să ocup orice funcţie de genul ăsta, este o realizare proprie, am obţinut un venit pe care l-am impozitat în România, ca atare nu se pune problema de alte aspecte”, a declarat miercuri ministrul.

Victor Grigorescu a mai precizat că este la dispoziția ANI în această privință.

În plus, Victor Grigorescu susține că a primit mai multe oferte pentru acest site și a acceptat-o pe cea a unui offshore din insulele britanice Turks & Caicos, care i-a oferit 792 de mii de lei.  Ministrul a mai declarat că nu a trecut în declarația de avere sursa acestui venit din motive de confidențialitate.