Confidenţialitate

Ministrul Vela: Sunt de acord să mi se reducă salariul şi să lucrez în şomaj tehnic

Ministrul Internelor dă asigurări că subordonații care sunt implicaţi în gestionarea actualei crize sanitare nu trebuie să se teamă că salariile le-ar putea fi reduse, așa cum ar urma să se întâmple cu alte categorii de bugetari, care vor intra în somaj tehnic.

Potrivit lui Marcel Vela, dacă va fi nevoie, MAI are posibilitatea de a angaja temporar personal. Contractele sunt limitate la jumătate de an.

“Eu, fiind demnitar, sau politician care trece vremelnic prin această funcţie, sunt de acord să mi se reducă salariul şi să lucrez în şomaj tehnic, chiar achiesez la asemenea soluţie”, a spus ministrul, vineri, la Antena 3.

“Eu tot la minister stau 24 din 24 de ore, dar esenţa este că sunt de acord să mi se reducă salariul. Eu chiar sunt de partea oricărei idei care dă şi un mesaj de solidaritate şi de sacrificiu în clipe grele. Dar cei care lucrează în interiorul MAI cu siguranţă nu vor fi afectaţi de acest lucru. Dimpotrivă, avem capacitatea să mai aducem în sistem, avem posibilitatea că dacă avem nevoie de forţe putem să angajăm pentru o perioadă de şase luni”, a explicat Marcel Vela.