Confidenţialitate

Ministrul Turismului: Costinești, stațiunea în care siguranța turiștilor este pusă în pericol | FOTO

Costinești este stațiunea în care siguranța turiștilor este pusă în pericol. Constatarea îngrijorătoare aparține ministrului Turismului, Daniel Cadariu, în urma unui control pe litoral. Multe hoteluri și unitățile de alimentație publică din Costinești riscă să își piardă clasificarea sau să nu primească autorizație de funcționare dacă nu își remediază deficiențele înainte de deschiderea sezonului estival.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă în celelalte stațiuni de pe litoral lucrurile arată, în linii mari, bine, nu la fel se întâmplă la Costinești, unde situația este îngrijorătoare, spune ministrul Turismului Constantin Daniel Cadariu. El susține că la vizita în stațiune a observat multe unități de cazare în stare avansată de degradare. Ministrul a vizitat și zona comercială a stațiunii.

„Dacă ne referim la acele construcții de pe aleile în stațiunea Tineretului Costinești, care sunt practic lipite una de cealalată, din punctul meu de vedere creează oricând premizele unui nou Colectiv. Ferească Dumnezeu de un incendiu cu zeci de mii de turiști. Posibilitatea de evacuare o apreciez ca aproape imposibilă”, a spus ministrul Turismului Constantin Daniel Cadariu.

Zeci de mii de turiști sunt așteptați în perioada 27-30 aprilie la Costinești la un festival de muzică trap pe plajă

Primarul comunei Costinești, Jeanu Dumitru, a fost chemat, marți, la ministerul Turismului la o întâlnire pe tema pregătirilor pentru deschiderea sezonului estival. El a explicat că peste 80% din stațiune aparține BTT, mai exact ministerului Tineretului și Familiei: „Au fost surprinși și dânșii când le-am spus că toate acele active sunt în baza BTT. Din păcate, zona stațiunii este în paragină de 30 de ani. Mă mir că de abia acum au descoperit”.

Plus că, de ani de zile, între BTT și cei care au închiriat pensiuni și hoteluri sunt peste 90 de litigii în instanță

„În lege nu se vorbește de proprietar. Toți au aceeași datorie raportat la lege. Trebuie respectate condiții minimale pentru clasificare”, a reacționat ministrul Turismului Constantin Daniel Cadariu.

Instituțiile de control de pe litoral au fost notificate de ministerul Turismului ca de săptămâna viitoare să facă verificări la Costinesti și, după caz, să dispună măsurile legale.

Sursa foto: Captură foto / Ministerul Turismului

Sursa video: Ministerul Turismului

Citește și: PNL și PSD poartă negocieri pentru împărțirea funcțiilor importante în România la următoarea rundă de alegeri | AUDIO