Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor trimite Corpul de Control la Metrorex, după mărirea salariilor | AUDIO

Salariile mărite la Metrorex aduc Corpul de Control al Ministrului Transporturilor la Metrou.

Este imposibil să creşti salariile în pandemie, când traficul şi încasările de la metrou au scăzut – spune ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

El a declarat la Europa FM că bugetul nu poate susţine creşterile salariale promise de sindicate.

Banii de care Metrorex ar avea nevoie pentru a acoperi creşterile de salariu promise reprezintă 17 % din bugetul Transporturilor. Ministrul Cătălin Drulă a spus la Europa FM că sumele necesare nu pot fi asigurate:

În bugetul pe anul acesta Metrorex a cerut 1,1 miliarde de lei pentru subvenție, o șesime se duce la subvenționarea unei singure companii din București.

Anul trecut, pe vreme de pandemie, în septembrie au renegociat contractul colectiv de muncă cu 18% creșteri salariale. (…) Bugetul de stat nu-și permite asta, eu chiar cred că oamenii din Metrorex au fost păcăliți de această conducere sindicală.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor a explicat că subvenţiile pentru Metrorex s-au dublat în ultimii 4 ani. El spunea recent, că venitul mediu la Metrorex este de 10.000 lei lunar şi că în pandemie salariile au crescut. La fel şi numărul angajaţilor.

Liderul sindicatelor de la metrou, Ion Rădoi, fost parlamentar PSD, l-a contrazis atunci pe ministru. De altfel, Cătălin Drulă îl consideră vinovat pe Ion Rădoi pentru situaţia de la Metrorex.

Europa FM a încercat să-l contacteze pe Ion Rădoi, dar fără succes. Curând, însă, Corpul de control al Ministerului va analiza situaţia de la Metrorex.

Vezi aici emisiunea integrală: