Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor: 119 trenuri electrice vor circula în România în 2026. Grindeanu a semnat un nou contract de achiziție | AUDIO

În 2026 vom avea 119 trenuri electrice care vor circula în România. Cel puțin asa susține ministrul Transportului, Sorin Grindeanu, care a semnat astăzi un nou contract de achiziție a 62 de trenuri din Polonia. În total, valoarea contractelor pentru achiziţia de trenuri noi este de 9,9 miliarde de lei, a spus ministrul Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Asta înseamnă, de asemenea, și un alt lucru, o schimbare profundă a întregii flote de trenuri din România – absolut necesară. Aceste trenuri noi vor circula pe 10 rute electrificate: Constanța-Ploiești-Buzău-Focșani-Bacău-Iași-Suceava-Brașov-Sfântu Gheorghe-Miercurea Ciuc-Bistrița-Cluj-Arad-Timișoara-Reșița, la care se adaugă municipiul București”, a declarat ministrul Transportului, Sorin Grindeanu.

Primul tren electric Alstom Coradia Stream din lotul de 37 rame electrice inter-regionale de lung parcurs contractate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară în 2022 a sosit pe 4 decembrie în Gara de Nord.

A intrat apoi în teste, dar s-a defectat la primele probe. Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom a estimat pentru Agerpres că ca ultimele teste vor fi finalizate abia în luna iunie 2024, iar atunci trenul va putea începe să circule cu călători.

Trenul electric care a sosit anul trecut în România a fost primul tren cumpărat în ultimii 20 de ani.

Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Citește și: Replică a unui autobuz supraetajat, produs la începutul secolului XX, va fi realizată la Arad. Vehiculul va fi pus în circulație exclusiv pentru turism cultural | AUDIO