Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor sesizează Curtea de Conturi în cazul Metrorex | AUDIO

Ministrul Transporturilor spune, în exclusivitate pentru Europa FM, că mărirea salariile la Metrorex cu 18 %, în perioada stării de alertă, s-a făcut ilegal.

”Legea spune clar: contractele colective de muncă se prelungesc pe perioada stării de urgență, nu au fost utilizate datele economice la zi ale companiei, ceea ce a permis manipularea cifrelor astfel încât creșterea de salarii să încapă scriptic în bugetul de venituri și cheltuieli, dar nu a fost stabilită o sursă de bani și pentru anul următor”, ne-a precizat Cătălin Drulă.

Ministrul Transporturilor a adăugat că nivelul crescut al salariilor nu poate fi menţinut decât dacă Metrorex îşi reduce personalul.

Nereguli au fost descoperite şi în contractele încheiate cu firma sindicatului de la Metrou.

”Contractul pentru faimoasele spații comerciale este expirat din 2018 și firma sindicatelor ocupă, în continuare, abuziv, aceste spații și le subînchiriază către terți, deși statutul Metrorex interzice subînchirierea lor”, a spus Cătălin Drulă.

Potrivit ministrului, o parte dintre probleme datează de mai bine de 10 ani. Curtea de Conturi va fi sesizată pentru a determina valoarea prejudiciului şi persoanele responsabile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae

 

FOTO: Bogdan Nicolae