Ministrul Transporturilor, în inspecție pe şantierul de la Podul Constanţa

Ministrul Transporturilor a inspectat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, lucrările de consolidare ale podului de cale ferată situat pe magistrala Bucureşti – Constanţa.
Potrivit lui Răzvan Cuc, trebuie găsită o soluţie pentru ca traficul să fie deviat în zonă.

„Am vrut să vin să mă asigur că pe acest constract se lucrează într-adevăr pentru că acest contract a fost semnat undeva în luna aprilie şi aveau opt luni proiectare şi execuţie, cumulat. Ştiu că încă mai e ceva de făcut la partea de proiectare, dar e un lucru bun că devansează termenul de execuţie (…) Trebuie să vorbim cu Poliţia şi să deviem traficul”, a declarat șeful de la Transporturi.
Ulterior, ministrul a postat pe Facebook imagini de la vizita pe şantier.

„Lucrările de reparaţii şi consolidare la acest obiectiv de cale ferată situat pe magistrala feroviară Bucureşti – Constanţa, la km 4+327, au început pe 15 iulie 2019 la culeea de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi şi vor fi executate, în etape succesive, în intervalul orar 22.00-05.00, fără închiderea totală a circulaţiei autovehiculelor pe Calea Griviţei, în permanenţă fiind deschisă o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 m, pe sensul unde se desfăşoară lucrările”, a scris Răzvan Cuc.

Valoarea contractului privind proiectarea şi execuţia lucrării este de 3,49 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată din bugetul de stat, firma românească desemnată câştigătoare având la dispoziţie 8 luni să execute lucrarea.

Mediafax notează că lucrările sunt realizate de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureştii Noi şi sunt executate, în etape succesive, în cursul nopţii, fără închiderea totală a circulaţiei autovehiculelor pe Calea Griviţei. Se păstrează în pemanenţă deschisă o bandă cu lăţimea de minimum 2,5 m, pe sensul unde se desfăşoară lucrările.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS