Ministrul Transporturilor: Greva Romatsa se suspendă, traficul aerian revine la normal la ora 13.00

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat marţi că greva controlorilor de trafic aerian, începută la ora 9.00, se va suspenda, astfel încât traficul aerian revine la normal la ora 13.00.

”În urmă cu 30 de minute am avut o discuţie cu Gabriel Turdorache (preşedintele Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România ) şi în acest moment se lucrează la o convenţie şi greva va fi suspendată. Se va reveni la normal după ora 13:00”, a declarat, ministrul Transportului.

La ora 9.00 a început greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care riscă să genereze, marţi, întârzieri şi anulări de curse pe aeroporturile din România.

În ultimele declaraţii, sindicaliştii care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa au sugerat că greva ar putea fi suspendată chiar marţi, după doar câteva ore. Conducerea Romatsa a cerut în instanţă suspendarera grevei, iar dosarul va fi judecat în cursul acestei zile.

Greva a devenit o certitudine luni, după ce ultimele negocieri de la Ministerul Transporturilor au eşuat, iar călătorii nu pot afla din timp informaţii despre ce curse sunt anulate sau întârziate.

Conducerea Romatsa a solicitat în instanţă suspendarea grevei.

Dosarul în care Romatsa a contestat legalitatea grevei va fi judecat de magistraţii Tribunalului Bucureşti la ora 13.30.

Şedinta era programată iniţial pentru ora 8.30, dar a fost amânată după ce Ministerul Transporturilor a intervenit în proces şi a cerut timp pentru a studia documentaţia.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS