Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor, despre greva de la metrou: Voi unde vă credeți? V-a mers până acum, nu vă mai merge | VIDEO

Greva de la metrou este ilegală, iar autoritățile de ordine publică trebuie să intervină pentru a restabili circulația metroului, a spus Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă:

„Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent, din nou, fiecare minut de întârziere înseamnă creșterea riscului ca bucureștenii să se îmbolnăvească în mijloacele de transport supra-aglomerate. Le cer celor implicați și poate mulți dintre ei manipulați, în al 13-lea ceas, să nu mai persiste în această acțiune și să se oprească din încălcarea legii. Până la urmă nu are rost să te duci la pușcărie pentru Rădoi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul a depus la DNA o plângere penală după protestul de la metrou considerat ilegal de autorități:

„Cele mai grave fiind zădărnicirea combaterii bolilor, oamenii au trebuit să se înghesuiască, din cauza unor mafioți, astăzi, în mijloacele de transport în comun, au întârziat învățătoare la școli, ați dat un oraș peste cap. Voi unde vă credeți, v-a mers până acum, nu vă mai merge. Adaug apoi abuz în serviciu, trafic de influență, șantaj. Am depus o plângere la DNA și am toată încrederea în justiția din România că își va face datoria.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Transporturilor l-a atacat pe liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi:

„Este vorba despre o grupare care se comportă mafiot și atunci când interesele îi sunt atinse, recurge la șantaj. Liderul de cartel, Ion Rădoi, a decis că bucureștenii nu contează, a decis că singurul lucru care trebuie să conteze sunt banii firmeipe care o controlează și îi spun foarte clar: Rădoi, s-a terminat, ceea ce ai făcut zeci de ani nu mai merge.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu au fost tăieri de salarii și concedieri la metrou, este răspunsul Ministrului Cătălin Drulă la acuzațiile aduse de sindicaliști:

„Mizele acestei acțiuni sunt cele identificate de corpul de control al ministerului: cartelul, controlul oneros asupra companiei și asupra proprietății statului, spațiile comerciale ocupate fără drept. Vă reamintesc că ieri s-a trimis o somație de eliberare a acestor spații ocupate fără drept și miza celor care au organizat această acțiune ilegală este exact aceasta, banii pe care firma sindicatului îi încasează de la chiriile spațiilor comerciale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sindicaliștii continuă, însă, protestul din subteran și la această oră. Legea prevede că, în cazul unei greve, trebuie asigurată măcar o treime din activitate.

De cealaltă parte, sindicatul Liber Metrou spune că a făcut până acum peste 20 de adrese către Ministerul Transporturilor și trei pichetări ale instituțiilor, fără vreun rezultat.

Societatea Metrorex este subvenționată de bugetul de stat iar în cazul opririi voluntare a lucrului, nu se aplică legea ce prevede asigurarea unei treimi din transport, se mai arată în comunicatul sindicatului.