Confidenţialitate

Ministrul Transporturilor a cercetat stadiul lucrărilor pe șantierul Autostrăzii de Centură a Bucureștiului | AUDIO

Vizita de lucru a ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pe șantierul Autostrăzii de centură București sud, Lotul 2.

Mai exact, ministrul transporturilor a vrut să vadă stadiul lucrărilor pentru porțiunea de drum care va lega, pe DN 1, localitățile Corbeanca de Afumați. Aceasta trebuie să fie gata la sfârșitul anul viitor, iar pe intreaga Autostradă A0 ar trebui să poartă circula șoferii, în 2024.

Cătălin Drulă a precizat că lucrările au început anul trecut pe tronsonul 2, care va lega localitătile Corbeanca de Afumaţi prin 19 km.  Pe sectorul de drum vor fi construite două noduri rutiere și 10 poduri și pasaje. Când va fi gata acest tronson:

”Sfârșitul anului 2022, nu pe lotul 1 complet, pe lotul 2. Devine o problemă – nu a venit încă – accesul la sursele de materiale, balastiere, sunt niște avize care încă așteaptă la autoritățile statului”.

Lotul 1 al autostrăzii are autorizaţie de construire abia din februarie, de anul viitor, ministrul spera ca A0 să înceapă să preia din traficul care sufocă Bucureștiul și Ilfovul. Întreaga autostrada A0 a centurii Capitalei va fi gata în 2024, promite ministrul transporturilor:

”2023 dăm inelul sudic, la modul complet, iar 2024 pentru întregul inel.”

101 km de soșea de mare viteză vor înconjura Bucurestiul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Alexa Stănescu

Foto: Mircea Vâlcu