Confidenţialitate

Ministrul Tătaru: Încă nu am trecut hopul! Avem încă focare în constituire | AUDIO

Ministrul Sănătăţii a atras atenția, sâmbătă, că pericolul reprezentat de noul coronavirus nu a trecut.

“Încă nu am trecut hopul! Prefer să evaluez [situația – n. red] în fiecare zi, să evaluez fiecare unitate medicală, fiecare focar care se naște. Avem încă focare în constituire. Nu discutăm nici de relaxare! Nu discutăm decât de precauție, de prudență, de respectarea unor reguli, de respectarea distanțării sociale, de respectarea izolării voluntare la domiciliu, dacă vrem ca, după 15 mai, să ne gândim la o relaxare. Deocamdată, vreau să sperăm la acea relaxare, nu să ne gândim”, a spus Nelu Tătaru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Avem trei zile care, altădată, erau zile de vacanţă, suntem după două luni în care răbdarea populaţiei a fost pusă la încercare, dar oamenii trebuie să înţeleagă că răbdarea este pentru ei. Am avut momentul sărbătorilor pascale, gestionat bine, iar dacă şi momentul 1-3 mai va fi gestionat bine, va însemna şi o speranţă la relaxare (…) Ne aşteptăm pentru octombrie-decembrie la un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem de acest val“, a adăugat ministrul Nelu Tătaru.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, sâmbătă, alte 165 de infecții cu noul coronavirus.

Bilanțul epidemic urcă la 12.732 de cazuri în România.

Numărul deceselor a ajuns la 755.

La ATI, în acest moment, sunt internați 265 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.302 de persoane. Alte 20.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 190.540 de teste.