Confidenţialitate

Ministrul Tătaru, în control la Constanța

Ministrul Sănătății continuă verificările în teritoriu.

Nelu Tătaru se află, duminică, în județul Constanța, unde vizitează Spitalul de Boli Infecțioase și spațiile de carantină.

Sunt analizate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri.

“Controalele vor fi mai dese. Realitatea este alta decât vedeam noi la minister și la nivel central”, a admis ministrul.

“Am vrut să văd sitauția de la Constanța prin prisma că merg peste tot unde sunt mai mult de o sută cazuri confirmate. Personalul medical rămâne în atenția noastră pentru că sănătatea lor va da prognosticul evoluției pandemiei și la Constanța. Avem în efectiv pacienți cu simptomatologie ușor severă, un pacient în stare critică, un medic de familie.
Voi merge la Deva, la Cluj, peste tot unde este nevoie”, a adăugat Nelu Tătaru.

“La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, care poate cândva deraia. Este un potențial focar, de aceea trebuie să fim foarte atenți”, a mai precizat acesta.

“Sunt 77 de cadre izolate, dintre care sunt confirmați trei medici și cinci asistenți. Luăm în calcul ca toate cazurile ușoare și asimptomatice să meargă în izolare la domiciliu. Așteptăm să treacă acest flux pentru Paște”, a conchis Nelu Tătaru.