Confidenţialitate

Ministrul Stroe vrea ca sportivii din România să folosească teste COVID rapide, mai ieftine | AUDIO

Ministrul Ionuț Stroe spune că, în câteva zile, sportivii se vor putea testa pentru noul coronavirus cu costuri reduse.

Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătății pe un ordin al Ministerul Tineretului și Sportului care să permită folosirea testelor rapide.

Acest lucru va permite delocarea competițiilor sportive:

În România, de curând, au fost certificate acele teste ieftine, rapide, care funcționează în UE, iar competițiile românești și sportivii români vor putea folosi aceste teste mult mai ieftine pentru competițiile interne.

Știu că prețul lor este undeva la 5 euro. Am trimis noul ordin care dă posibilitatea sportivilor să folosească aceste teste. Deblocăm indirect și competițiile pentru copii și juniori. Asta era problema, nu-și permiteau teste PCR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 Ministrul Ionuț Stroe spune că a discutat cu federațiile problemele financiare legate de costurile ridicate de până acum ale testărilor PCR. S-a găsit o soluție pentru acoperirea acestor cheltuieli:

Folosirea banilor din contractul de finanțare pentru testare COVID nu e o foarte mare problemă. Le-am spus că suplimentăm bugetul dacă au nevoie de bani suplimentari pentru aceste teste COVID. Foarte multe federații au făcut economii, au returnat o parte din bani, nu s-au mai organizat competiții internaționale, deplasări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.