Confidenţialitate

Ministrul Stroe: Este devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor sportive | AUDIO

Ministrul Tineretului şi Sportului susține că, pentru moment, competiţiile sportive nu pot fi reluate, dat fiind contextul de criză sanitară.

Sportivii își vor putea relua antrenamentele în aer liber, pe perioada stării de alertă, în condiții sanitare stricte.

“Este încă devreme să vorbim despre reluarea competiţiilor. Deocamdată se vor desfăşura doar antrenamentele, pe care o estimăm cumva la o lună de zile. După aceea vom putea trece şi la reluarea competiţiilor. În privinţa spectatorilor, va trebui să ne mulţumim doar cu urmărirea competiţiilor sportive la televizor. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost cei mai insistenţi. Şi-au asumat ordinul şi condiţiile impuse de noi. Probabil că după data de 15, cluburile din Liga I îşi vor relua antrenamentele”, a declarat, miercuri, Ionuț Stroe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Testul COVID se va face de 3 ori, în ziua 7 şi 14….va fi testul PCR, Cluburile pot intra în cantonament din prima zi şi vor rămâne în cantonament, dacă situaţia ne va permite, vom putea relaxa măsurile. Am făcut referiri la o lună de competiţie şi una de pregătiri. Până la 25 mai-1 iunie, vom putea avansa un calendar privind reluarea competiţiilor. Nu vreau să risc să avansez o dată. Depindem de lucruri pe care le cunoaştem mai puţin acum. Dacă am făcut referiri la o lună de pregătiri, hai s-o gândim în felul ăsta. Există o sincronizare cu celelalte campionate europene, astfel încât la data de 20 iulie să finalizăm şi să trimitem echipele în cupele Europei. Raportându-ne la acest lucru şi fiind optimişti, puteţi anticipa răspunsul meu”, a adăugat ministrul.

“Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive, dar o vom face gradual şi cu multă precuaţie. Totul este calculat, anticipat, nu la mica înţelegere sau după ureche. Am pregătit împreună cu MS cadrul în care se va face sport după 15 mai, el va fi analizat din 2 în 2 săptămâni. Din data de 15 mai se vor relua mai multe sporturi în aer liber şi individual. Aeronautica, alpinismul, atletismul, probele de alergare, automobilismul, kaiacul, canotajul, ciclismul, echitaţia, golful, kartingul, motociclismul, tenisul individual, tir cu arcul, bărci cu vele şi pregătirea fizică generală”, a completat Ionuț Stroe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.