Confidenţialitate

Ministrul Sporturilor: Această criză a fost prilej să răscumpărăm o parte din greșelile trecutului

Ministrul Sporturilor admite că amânarea Campionatului Europeanului de fotbal se dovedește una de bun augur pentru imaginea României, care nu se mai află sub presiunea finalizării stadioanelor promise organizatorilor competiției.

Ionuț Stroe dă asigurări, totuși, că arenele vor fi gata anul acesta.

Lucrul pe șantiere a fost reluat.

În luna august, ar urma să fie deschis linia ferată pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni.

“Mă încearcă un sentiment de mulțumire și satisfacție când văd că totul decurge normal (…) Aș putea spune că această criză a fost prilej pentru noi să răscumpărăm o parte din greșelile trecutului, din momentul 2014, când ne-am asumat [găzduirea – n. red] acest important eveniment, până în toamna anului trecut, când – îmi aduc aminte – am preluat conducerea acestui minister și se punea problema găsirii unor soluții de cârpeală, de compromis, de avarie, pentru a salva organizarea acestui important eveniment”, a spus ministrul, marți, într-o intervenție la un post tv.

“Cred că am fi organizat acest eveniment într-un mod mecanic, am fi organizat 4 meciuri fără prea multă strălucire. Probabil că transportul suporterilor de la aeroport către București s-ar fi făcut în niște autobuze [în care erau] înghesuiți. Probabil că am fi avut un Aeroport Băneasa care ar fi primit delegațiile oficiale printre schele, mascate cumva. Probabil că am fi avut stadioane nefinalizate, gazoane puse pe repede-înainte, care ar fi trebuit înlocuite după antrenamente. Probabil că toate lucrările ar fi fost pe muchie de cuțit și am fi fost mult prea la limită cu organizarea acestui important eveniment, pe care – suntem siguri – la anul îl vom organiza la standarde europene (…) Nimeni nu ne-a obligat să fim parte a Euro 2020, este un angajament făcut în raport cu UEFA în 2014. S-a pierdut foarte mult timp”.

Campionatul European de fotbal, pentru care Arena Națională din Bucureşti ar urma să găzduiască 4 meciuri, a fost reprogramat pentru perioada 11 iunie – 11 iulie 2021.

Amânat din cauza pandemiei, turneul final îşi va păstra formatul şi titlul de Euro 2020.