Confidenţialitate

Ministrul Sportului: Vor fi reluate lucrările la patinoarul Flamaropol | AUDIO

Lucrările la patinoarul Mihai Flamaropol din București vor fi reluate, la 2 ani și jumătate de la abandonarea lor, anunță la Europa FM, ministrul Sportului.

Din 2019, când constructorul Asocierea UTI Grup SA – Astaldi Sp și Primăria Capitalei au intrat în conflict, șantierul arenei a fost abandonat.

Eduard Novak spune că, recent, constructorul a renunțat la procesul deschis din cauza neînțelegerilor finaciare cu Primăria.

„S-a făcut un pas uriaș. Deci a fost în proces constructorul cu Primăria și constructorul sa retras din proces ca Primăria să poată să finalizeze acest patinoar. Acum suntem în discuții cu Primăria, ori Primăria va finaliza această construcție, ori va preda CNI-ului”, a spus Eduard Novak la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bucureștiul este singura Capitală din Uniune care nu are un patinoar de stat omologat pentru competiții.

Inaugurat în 1952, patinoarul „Mihai Flamaropol” nu mai putea fi folosit din 2012 ca urmare a degradării și lipsei de investiții. În 2016, autoritățile locale au decis demolarea lui. Primăria Capitalei avea în plan să ridice unul dintre cele mai moderne patinoare din Europa – ce ar fi urmat să găzduiască până 3.100 de spectator. Lucrările au început în 2017 – dar în iunie 2019, când trebuia inaugurat, s-a ajuns la rezilierea contractului în mandatul Gabrielei Firea, pentru că lucrările ar fi fost realizate doar pe sfert.

La Sângeorgiu de Mureş, Guvernul de la Budapesta a finanțat cu un milion de euro construirea unui patinoar, scrie Libertatea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Jocurile Olimpice de iarnă încep pe 4 februarie. România nu știe momentan dacă și cu ce sportivi va merge la Beijing | AUDIO

Autor: Anca Grădinaru

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.