Confidenţialitate

Jocurile Olimpice de iarnă încep pe 4 februarie. România nu știe momentan dacă și cu ce sportivi va merge la Beijing | AUDIO

Cu trei săptămâni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă, România nu știe încă dacă și cu ce sportivi va merge la Beijing, în China.

Calificările pentru Jocurile Olimpice de Iarnă se încheie duminică, iar șanse să ajungă la olimpiadă sunt mai mulți sportivi din loturile de biatlon, patinaj viteză sau bob.

Ministrul Sportului, Eduard Novak:

„Nu avem oficial astăzi încă nimeni, nu a trecut perioada de calificare. Ultimele informații din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român acesta este, ei se gândesc la un număr de 25 de sportivi, dar trebuie să așteptăm data de 16 ianuarie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimb, la Jocurile Paralimpice, 2 sportivi sunt deja calificați și vor reprezenta România:

„Ceea ce este sigur este că la Jocurile Paralimpice avem doi sportivi calificați, ei a trecut deja de proba de calificare, pe Laura Văleanu și pe Mihai Papară la snowboard.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Olimpiada de iarnă se va desfășura în condiții excepționale de securitate sanitară.

Sportivii nu vor avea voie să se abată de la drumurile strict necesare, vor fi testați zilnic pentru depistarea SARS-CoV-2, iar spectatorii străini nu au acces la competițiile de la cele 15 discipline.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Reuters: Jocurile Olimpice și Paralimpice de iarnă sunt organizate în condiții drastice de securitate sanitară | AUDIO