Confidenţialitate

Ministrul Sportului: Suporterii vor putea merge ”în curând” pe stadioane | AUDIO

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, spune că, ”în curând”, suporteri vor putea merge din nou în tribune la meciurile din Liga 1.

”Mă bucur foarte mult că am reușit să adoptăm, să ne asumăm, ca să rămânem în lista organizatorilor pentru Euro 2020, vorbim de 25%, și cred că această schemă poate să fie baza pentru începutul unei scheme făcute de către membrii UEFA, să poată fi introdusă și în celelalte sporturi. Cu siguranță, în curând o să avem și spectatori și în Liga 1 și în alte sporturi.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile discută acum cu UEFA și despre creșterea numărului de suporteri ce vor putea participa la meciurile de la Euro, o participare stabilită acum la un sfert din capacitatea Arenei Naționale din București. Între timp, ar putea fi organizate meciuri-test  cu fani în tribune și în Liga I, înaintea confruntărilor de la Campionatul European de Fotbal, susține Eduard Novak:

”Noi ne dorim acest lucru și, cu siguranță, atitudinea noastră de până acum a fost push-push-push, adică nu am așteptat toate solicitările din partea oricui, tot timpul eram un pas în față. Cu siguranță, dacă putem și găsim o cale în care să deschidem și să facem câteva meciuri-test, o să facem. Dar nu sunt astăzi în poziția în care să fiu eu forul care decide”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.