Ministrul Pintea neagă că nu a cerut Asociației „Dăruiește Viață” să cedeze statului banii din donații

Ministrul Sănătății a negat că le-ar fi amenințat pe fondatoarele Asociației „‘Dăruiește Viață”cu plângere penală și susține că nu a cerut niciodată acetseia să vireze statului român banii strânși din donații pentru construirea spitalului oncologic pentru copii, adică 26 de milioane de euro.

Sorina Pintea a admis, însă că,  în timpul întâlnirii avute cu reprezentantele Asociației Dăruiește Viață, discuțiile au fost tensionate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele Asociației Dăruiește viață au povestit că în ședința de administrație a Spitalului Marie Curie, de săptămâna trecută,  ministrul Sorina Pintea le-a certat și le-a amenințat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cu bani din donații și sponsorizări, Asociația Dăruiește Viață a finalizat primul spital de oncologie pediatrică din România, în curtea Spitalului Marie Curie din București.

Unitatea medicală va avea o capacitate de 200 de locuri și este organizată pe 9 niveluri: subsol, mezanin, parter și 6 etaje.

Urmează să fie finalizată fațada, iar în momentul în care spitalul va fi gata să primească pacienți, va fi cedat statului.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS