Ministrul Sănătăţii va trimite corpul de control la spitalele unde a găsit nereguli

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, va trimite o echipă de control la mai multe spitale la care au fost semnalate nereguli în ultima perioadă.

Unul dintre spitale este cel de la Cluj, pe care doamna Pintea l-a vizitat în weekend.

Dezastru – aşa a descris ministrul sănătăţii, Sorina Pintea, ce a găsit la Spitalulul Clinic Județean de Urgență Cluj şi la Clinica de Ortopedie.

„Din punct de vedere a modului în care arată clădirea – dezastru! Apoi, felul în care arată curtea – pare o imagine dezolantă. Apoi, am întrebat dacă se operează. Da, însă doar în timpul săptămânii şi doar dimineaţa. În weekend, sălile de operaţie sunt închise. Sunt acum cu şeful Corpului de Control care va merge să verifice condiţiile igienico-sanitare şi modul de organizare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe lângă pereţi plini de igrasie şi mizeria din curtea spitalului, la unitatea de primiri urgenţe, ministrul a întâlnit pacienţi care aşteptau de câteva ore o ambulanţă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Consiliul Județean Cluj îi cere ministrului Sorina Pintea să nu mai folosească sănătatea drept lance în campanie electorală, susținând că problemele identificate la Spitalul de Urgență țin de organizarea Ministerului, întrucât instituția este în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Potrivit unui comunicat al CJ Cluj transmis, luni, dezorganizarea de la SCJU Cluj-Napoca, lipsa ambulanțelor și faptul că nu se fac operații în weekend țin de modul în care ministrul organizează activitatea Ministerului Sănătății.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS