Ministrul Sanatatii va cere demisia lui Radu Iordachel de la sefia Institutului Cantacuzino din Bucuresti

Măsura a fost anunțată după ce angajații institutului au declanșat astăzi un protest spontan, nemulțumiți că nu și-au încasat salariul. În plus, în ultimele luni, au primit numai o parte din veniturile lunare ce li se cuveneau.

Zeci de angajați ai Institutului Cantacuzino au ieșit în curtea unității medicale, după ce au fost anunțat de conducere că iar nu își primesc salariile la imp. Medici, asistente și laboranți au cerut demisia managerului Radu Iordăchel pe care îl consideră principalul vinovat pentru această situație. Directorul unității medicale a declarat pentru mediafax că angajații își vor primi salariile în cursul zilei de marți. În aceeași zi, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a anunțat că îi va cere demisia. Nicoale Bănicioiu spune că l-a somat pe acesta încă de săptămâna trecută să nu mai întârzie plata salariilor.

În prezent, mulți dintre angajații Institutului Cantacuzino nu au de lucru. Unitatea medicală nu va putea produce vaccin antigripal nici pentru sezonul 2014-2015, deoarece ar mai fi unele probleme de rezolvat. Managerul Institutului Cantacuzino, Radu Iordăchel anunța în iunie că abia din 2015 se va relua fabricarea acestui vaccin.

Amintim, Agenția Națională a Medicamentului a anunțat la sfârșitul anului trecut că vaccinul antigripal produs la Cantacuzino ar conține endotoxine. Întreaga situație de la institut este analizată în prezent de o comisie interministerială.