Ministrul Sănătății: ”Situația de la spitalul Floreasca este foarte gravă, am informații despre un număr îngrijorător de mare de demisii”

Numărul demisiilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Floreasca este „îngrijorător”, a declarat, miercuri, după şedinţa Guvernului, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, spunând că „este inacceptabil dacă acuzaţiile medicilor demisionari se confirmă” şi că situaţia este foarte gravă.

Întrebat despre situaţia de la Spitalul Floreasca, unde cel puţin 17 medici de la UPU-SMURD au demisionat, miercuri, ministrul Sănătăţii a spus că în această seară va avea „o nouă întâlnire de mediere” a conflictului manager-medici.

Au fost două întâlniri convocate de mine, senzaţia mea era că lucrurile merg într-o direcţie bună, se pare că nu este aşa, este o situaţie foarte gravă. În seara aceasta am convocat o a treia întâlnire de mediere, cred că va fi ultima. Întrebat cum comentează modul în carte managerul se adresează medicilor, Vald Vocilescu a spus că dacă acuzaţiile se confirmă, atunci acest lucru este inacceptabil„, a spus ministrul Sănătății.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Amintim, a izbuncit un conflict de muncă la cea mai cunoscută unitate de primiri urgențe din România: jumătate dintre medicii de la unitatea specializată a Spitalului bucureștean Floreasca și-au dat demisia.

Ei spun că vor reveni asupra acestei decizii doar dacă directorul Sorin Păun va pleca ori va fi dat afară. Medicii îl acuză că face presiuni asupra personalului și că nu le asigură aparatura și medicamentele necesare.

Doctorița Raluca Moldoveanu spune că directorul de la Floreasca le vorbește urît subordonaților și că nu a aprobat noi angajări, așa cum hotărîse Ministerul Sănătății.

Confruntat cu demisiile în lanț, directorul Sorin Păun spune că deocamdată, nu știe de ce medicii vor să plece cu zecile. Pînă cînd se va lămuri situația, directorul a ținut să le reamintească doctorilor jurămîntul lui Hipocrate.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS