Ministrul Sănătății se va întâlni cu reprezentanții sindicatelor din sănătate

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, anunta ca va avea o intalnire cu reprezentantii medicilor, in zilele ce urmeaza. Reactia sa vine dupa ce in mediul online tot mai multi doctori cer declansarea grevei generale. “Ma voi intalni saptamana viitoare cu reprezentantii sindicatelor din sanatate si ai medicilor, dar si cu premierul Victor Ponta si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, si sunt convins ca vom gasi solutii pentru majorarea veniturilor medicilor! Este o misiune in care vom reusi, si cred ca am aratat in acesti ani ca imi respect angajamentele!”, a scris pe Facebook ministrul Nicolae Banicioiu.

Peste 18.000 de membri s-au adunat pe grupul de initiativa de pe Facebook “Medici gata de greva generală. Solicitam salarii decente!”.

Nemulțumirea a fost stârnita de decizia Instanței Supreme, prin care medicii sunt considerați funcționari publici, ceea ce nu le permite să primească bonusuri de la pacienţi. Totusi, presedintele filialei din Capitala a Camerei Federative a Medicilor, doctorul Dan Peretianu, atrage atentia ca greva generala in domeniul medical trebuie sa respecte anumite conditii. De altfel, pana acum – la nivelul organizatiei din care face parte – nu s-a discutat despre declansarea unui protest.

Si presedintele Colegiul Medicilor, doctorul Gheorghe Borcean, afirma ca pana in acest moment, sindicatele din domeniul medical nu au anuntat intentia de a declansa o greva.

Doctorul Gheorghe Borcean aminteste faptul ca numerosi ministri ai sanatatii au promis marirea salariilor medicilor, insa in continuare doctorii depind de platile informale primite de la pacienti.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS