Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Restricțiile îi vor viza în special pe cei nevaccinați, dacă numărul de infectări crește | AUDIO

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță că, în cazul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, vor fi introduse restricții care îi vor viza în special pe cei nevaccinați.

În valul 4 al pandemiei, prioritatea va fi intensificarea campaniei de vaccinare antiCovid și menținerea școlilor deschise cât mai mult timp.

Dacă cifrele se înrăutățesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenție și de limitare a răspândirii infecției. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare și să ținem cât de mult timp posibil putem școlile deschise.

Este clar că în acest context, dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricție de circulație, ele nu vor viza persoanele vaccinate , în primul rând, și, ca ultimă instanță, vor fi afectate școlile. În rest, vom discuta în funcție de evoluție“, a declarat ministrul.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Numărul noilor cazuri de COVID a trecut sâmbătă, 28 august, de 1.000.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.015 noi infectări cu Sars Cov 2, iar 19 pacienți au murit. În spitale sunt internate cu COVID-19 1.815 persoane dintre care 243 sunt la terapie intensivă.