Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Pachetul de bază pentru asigurați va fi modificat. Nu se scot servicii (AUDIO)

Recuperarea pentru marii arși ar putea fi introdusă în pachetul de servicii medicale de bază de care beneficiază gratuit toți cei care sunt asigurați.

După ce a anunțat într-un interviu pentru Europa Liberă că pachetul de bază pentru asigurați va fi modificat, ministrul sănătății – Sorina Pintea a explicat modificările la Europa Fm. Nu vor fi scoase servicii din acest pachet, din contră vor apărea unele noi – cum ar fi recuperarea pentru marii arși.

”S-ar putea modifica pachetul de bază, astfel încât cât mai mulți pacienți să aibă acces la acest pachet de bază. Asta înseamnă redefinirea lui – nu înseamnă scoaterea, poate introducerea de servicii noi care nu existau atunci când a fost definit (…) Pot să vă dau un exemplu: recuperarea pentru marii arși”, a declarat Sorina Pintea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Va fi modificat și pachetul complementar, mai spune Sorina Pintea.

”Asigurările acestea complementare sunt cele care pot fi făcute în plus față de asigurarea de bază pe care fiecare cetățean al României o are. Pe baza acelei sume pe care e posibil s-o plătească în plus, el poate obține niște servicii suplimentare care în acest moment nu sunt incluse în pachetul de bază”, a mai spus Sorina Pintea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În momentul de față, prin pachetul de bază sunt decontate servicii pentru consultațiile de urgență, la medicul de familie, diagnostice de specialitate, intervenții chirurgicale simple sau diferite terapii.

Toate serviciile din pachetul de bază pot fi văzute pe pagina de internet a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Modificările ar trebui să intre în vigoare după 1 iulie.