Confidenţialitate

Ministrul Sănătății nu se gândește la demisie, după tragedia de la Piatra Neamț | AUDIO

Ministrul Sănătății nu se gândește la demisie după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, care s-a soldat cu 10 morți.

Nelu Tătaru spune că vrea să continue reforma în domeniul sanitar. Acesta și-a explicat declarația din noaptea incendiului, în care spune că toată lumea este responsabilă pentru această tragedie.

„Pentru situația de peste 30 de ani și pentru autoritățile locale și de implicare, cred că suntem vinovați toți din această țară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aceasta este declarația, dată de ministrul Sănătății în noaptea incendiului izbucnit în secția ATI de la Piatra Neamț. Premierul Ludovic Orban spune că declarația ministrului Sănătății a venit într-un moment dificil:

„Într-un moment dificil a făcut o declarație. Întotdeauna există responsabili, există vinovați individual pentru fiecare nerealizare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

La câteva minute distanță de declarația premierului, și ministrul Sănătății ți-a explicat declarația: „Toti politicienii care s-au ocupat de sănătatea românilor în ultimii 30 de ani trebuie să se considere responsabili”.

Intrebat dacă este cazul să-si dea demisia, Nelu Tătaru susține că s-a gândit la tot ce a însemnat tragedia, la familiile care au pierdut pe cineva drag și la actul medical care trebuia să fie acordat pacienților:

„Deciziile care le voi face în continuare vor fi cele în care voi continua o activitate și o reformă în sistemul medical românesc.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Lucia Ciocârlie Haranguș