Confidenţialitate

Ministrul Sănătăţii: Nu aș discuta încă despre o obligativitate a vaccinării

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a spus sâmbătă, în județul Bihor, că după ce s-a vaccinat cu ambele doze stresul că s-ar putea infecta și ar putea să-i îmbolnăvescă pe alții s-a diminuat. Ea a declarat că încurajează toate cadrele medicale să se vaccineze.

„Pot să spun mai multe despre experiența mea personală legată de vaccinare. Pur și simplu, după ce am reușit să fiu vaccinată și cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte, legat de posibilitatea de a face infecția și de a transmite infecția celorlalți, s-a diminuat considerabil”, a spus Ioana Mihăilă, care a participat la Oșorhei, în județul Bihor, la campania de vaccinare în cabinetul medicului de familie din localitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății a spus că încurajează vaccinarea la toate cadrele medicale pentru că e foarte importantă „și pentru protecția lor, dar mai ales pentru protecția celor din jur”.

Ioana Mihăilă a fost întrebată dacă ar fi de acord cu introducerea obligativității vaccinării personalului medical.

„Nu aș discuta încă despre o obligativitate a vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat, așa încât obligativitatea să nu fie necesară”, a răspuns ministrul Sîănătății.