Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, la Europa FM: Ca medic, sigur că recomand introducerea certificatului verde, într-o variantă aplicabilă

Alexandru Rafila a declarat, într-o intervenție în emisiunea Deșteptarea, că urmează să fie stabilite „criterii clare” de introducere a certificatului verde.

Ministrul Sănătății spune că acest act nu se va mai numi certificat verde și va fi introdus în funcție de situația epidemiologică:

„Vom stabili criterii clare de introducere a acestui certificat, care nu se va mai numi certificat verde (…) Vom stabili împreună cu INSP o procedură prin care o creștere săptămânală, consecutivă, va duce la introducerea utilizării acestui certificat.”

Chiar dacă el susține introducerea unui astfel de certificat, Alexandru Rafile spune că trebuie văzut și în ce măsură populația acceptă o astfel de măsură:

Noi trebuie să fim conștienți că, dincolo de discuțiile din spațiul public, trebuie să întelegem și modul în care populația acceptă o măsura de sănătate publică. (…) Ca medic, sigur că recomand introducerea certificatului verde, într-o variantă care să poata să fie aplicabilă.

Întrebat despre momentul în care acest certificat va fi introdus, ministrul Sănătății a adăugat că „el trebuie să fie funcțional cât mai repede din punct de vedere legislativ”.

Certificatul va fi valabil peste tot, a mai ținut să precizeze medicul, la Europa FM:

„Dacă vrem să obținem un rezultat, trebuie să avem o utilizare universală a acestui certificat. Credeți că infecția circulă doar în mediul public sau doar în mediul privat?”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Joi, la ora 11:00, premierul Nicolae Ciucă are o întâlnire cu reprezentanții cultelor din România.

 

Citește și: Alexandru Rafila, despre tulpina Omicron: Riscăm ca la sfârșit de an să avem o creștere rapidă a cazurilor la persoanele vulnerabile | AUDIO

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea