Confidenţialitate

Ministrul Sănătății: Institutul de Transplant Renal din Cluj va fi reorganizat | AUDIO

În timp ce angajați ai Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca  protestează în stradă, ministrul Sănătății le transmite că instituția va fi reorganizată.

Pe de o parte, Institutul va fi transformat în centru al Spitalului Județean Cluj Napoca, în spațiul căruia și funcționează. Aici se vor face în continuare transplanturi, dar numai după finalizarea obținerii noilor avize, ceea ce ar putea duce la o pauză de cel puțin câteva săptămâni.

Pe de altă parte,  Institutul de Urologie va primi mai mulți bani în urma aprobării noului Contract Cadru, promite ministrul Sănătății.

”Termenul poate varia între săptămâni și luni, în funcție de cât de repede ne mișcăm cu actele normative și cu subsecvente, care țin de avize, acreditări și autorizații.

Fostul manager spunea că, dacă Institutul va fi transformat într-o secție a Spitalului Universitar Cluj, atunci activitatea se va opri, iar pacienții care așteaptă transplantul sau care vin la control vor fi refuzați.

Am verificat cu Agenția Națională de Transplant, ne vom strădui ca această durată de obținere a acreditării să fie cât mai mică posibilă, de ordinul a câteva săptămâni, nu mai mult de o lună.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Clădirea în care funcționează  Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca  are zeci de ani, iar instituția nu are toate avizele necesare de la ISU.

Din nou, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă:

”Nu va mai exista limitarea comunicării, acum este pur și simplu ușă închisă între Institutul de Urologie și Clinica de Chirurgie medicală prin care este blocată tocmai scara de evacuare la incendiu. Noi, unificând aceste două instituții juridice în acest spațiu, scara poate fi utilizată”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De-a lungul timpului, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca a trecut prin crize financiare și administrative.

Instituția asigură transplantul renal în Regiunea de Nord-Vest.

Foto: Mircea Vâlcu