Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, încrezător că România va relua colaborarea cu clinica AKH din Viena

România va relua colaborarea cu clinica AKH din Viena. Astfel, pacienții care au nevoie de un transplant de plămâni vor putea merge în continuare acolo pentru operație.

Sunt promisiuni făcute de ministrul Sănătății, Florian Bodog. El a anunțat că a luat legătura atât cu cei de la Eurotransplant, cât și cu reprezentanții Ministerului Sănătății din Austria, care l-au asigurat că problema va fi rezolvată.

România a încheiat anul trecut un acord cu Eurotransplant.  Înțelegerea expiră la sfârșitul acestei luni, iar autoritățile de la București nu s-au preocupat până acum să prelungească acest acord, de fapt o scrisoare de intenție semnată cu Eurotransplat – a atras atenția fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Actualul ministru, Florian Bodog a anunțat că a trimis deja o scrisoare către Eurotransplant pentru ca românii care au nevoie de o operație de transplant de plămâni să poată merge peste hotare să facă o astfel de intervenție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Florian Bodog spune că a vorbit atât cu reprezentanții Ministerului Sănătății din Austria, cât și cu medici de la clinica AKH din Viena.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache a spus recent, la Europa FM, reluarea colaborării cu clinica AKH din Viena nu este de ajuns. Spitalul vienez nu poate primi foarte mulți pacienți, iar pe listele de așteptare din România se află cel puțin 70-80 de persoane. Așa că le-a recomandat autorităților să obțină contracte și cu alte clinici de top din Europa.