Ministrul Sănătății, despre Spitalul de Arși: Este inacceptabil ca după Colectiv să nu fi învățat nimic

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu afirmă că situația de la Spitalul de Arși este gravă, având în vedere modul în care au fost gestionate toate cazurile după tragedia din Colectiv.

Vlad Voiculescu afirmă că s-a gândit în mai multe rânduri să închidă Spitalul de Arși.

”Situaţia o cunoaştem de la Colectiv. În ultimele două luni, am avut mai multe situaţii de criză. Accidentul de la Valea Cascadelor şi cazul de transfuzie greşită. În weekendul de la Valea Cascadelor, am fost la spital. Am văzut condiţiile de acolo. Este inacceptabil ca după tragedia din Colectiv să nu fi învăţat nimic. Singura măsură pe care am luat-o în considerare în ultimele luni este închiderea spitalului. Am luat-o în considerare de trei ori. Spitalul nu oferă condiţii proprii pentru pacienţi şi personalul medical”, a declarat Vlad Voiculescu.

”Săptămâna trecută am avut la minister o întâlnire cu managerii spitalelor care pot prelua pacienţi cu arsuri grave. Concluzia e că nu putem închide tot spitalul. Închidem însa unitatea UTS (Unitatea de Transfuzii Sanguine).”, a adăugat ministrul Sănătății.

”În momentul acesta există doi pacienți pe secția de Terapie Intensivă, pacienți care nu pot fi transferați. Măsura pe care o avem în vedere este relocarea spitalului. Situația de acum este rezultatul lipsei de viziune, lipsei de acțiune. Nimeni nu a făcut nimic pentru acest spital.” a mai precizat ministrul.

”Nu putem învinovăți întregul personal medical. Este singurul spital unde sunt medici care pot trata marii arși.”, a adăugat ministrul.

”Avem o problemă gravă ca țară. Este o situație inacceptabilă. Regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi”

Una dintre măsurile Ministerului: relocarea Spitalului de Arși

Așadar, ministrul Sănătăţii afirmă că prioritatea sa este relocarea Spitalului de Arşi din București.  “Sunt mai multe variante – relocarea unei secţii, a întregului spital, evaluăm”.

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, a declarat că în cazul în care se întâmplă în România un accident cu victime cu arsuri, pacienţii trebuie trimişi în străinătate.

Nu există posibilitatea de a fi îngrijiţi în ţară, mai spune ministrul Vlad Voiculescu.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS