Ministrul Sănătății, despre ambulanța blocată în noroi: Nu vorbim de decesul bărbatului pentru că a întârziat echipajul (AUDIO)

Precizări de la ministrul Sănătății în cazul bărbatului din Vaslui care ar fi murit în timp ce aștepta ambulanța blocată în noroi. Sorina Pintea a declarat pentru EUROPA FM că pacientul decedase cu câteva ore înainte de apelul la 112 și că nu se poate vorbi despre un deces survenit pentru că au întârziat medicii.

„Apelul la 112 s-a făcut la 5:49 dimineața. La 5.54-  ambulanța  a pornit. La 6 și 16 minute, ambulanța a rămas împotmolită la 600 de metri de locuința pacientului. Echipajul de pe ambulanță a solicitat ajutorul la ISU, care a pregătit o șenilată, dar care nu s-a mai deplasat pentru că între timp cei de acolo au văzut trimis o mașină 4×4 care să ia echipajul. Vreau să vă spun că medicul de pe terapie intensivă pentru că a mers mașină cu medic – este șefa SMURD din Vaslui. Ajunsă acolo a constatat decesul, pacientul având o rigiditate instalată de cel puțin trei ore. Deci decesul se produsese cu câteva ore înainte. Nu a fost un deces cauzat de posibile întârzieri ale ambulanței”, a explicat pentru Europa Fm – ministrul Sănătății – Sorina Pintea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Precizările au venit după ce ISU Vaslui a intervenit în sâmbătă dimineață cu o șenilată în localitatea Albeşti, la un pacient în vârstă de 51 de ani, rămas inconștient. Ambulanța care mergea la bolnav a rămas blocată pe DC 105.  Autoritățile locale s-au mobilizat şi ele, punând la dispoziție un buldoexcavator pentru a curăţa drumul. Echipajul medical a ajuns în cele din urmă la pacient cu un autoturism de teren al unui localnic. Din păcate, la faţa locului, medicul nu a mai putut face nimic pentru pacientul în vârstă de 51 ani, acesta fiind declarat decedat.

Ploile căzute în ultimele ore au creat pagube în mai multe zone din judeţul Vaslui. Mai multe curţi au fost inundate, iar circulaţia pe unele drumuri a fost îngreunată. De asemenea, peste 500 de locuinţe au rămas fără energie electrică.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS