Confidenţialitate

Ministrul Sănătății cere menținerea restricțiilor în București | AUDIO

Vlad Voiculescu a transmis o scrisoare în acest sens Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Informația a fost anunțată inițial de G4media. Ulterior, odată cu confirmarea noii tulpini SARS-CoV-2 din Marea Britanie la alți doi pacienți de la Matei Balș, Ministerul Sănătății a confirmat că a recomandat astăzi Comitetului amânarea deciziilor de relaxare.

Comitetul s-a reunit la ora 13 pentru analiza situația din Capitală, după ce Bucureștiul a scăzut sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

Ministrul Sănătății apreciază că măsurile de relaxare ar reprezenta un risc major și ar putea pune în pericol redeschiderea școlilor.

Ministrul Voiculescu insistă pentru menținerea restricțiilor – și aduce ca argumente faptul că tulpina de coronavirus despistată în Marea Britanie a fost confirmată în România în zona limitrofă Capitalei, dar și raportul de joi al Centrului European pentru Controlul Bolilor, care arată că riscul privind infectările este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului – din Regatul Unit, Africa de Sud și Brazilia.

Vlad Voiculescu subliniază, în scrisoarea adresată Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, că orice alte măsuri de relaxare luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București, potrivit G4media.

De asemenea, primarul Capitalei declara recent că ar mai fi de așteptat câteva zile până la eventuale măsuri de relaxare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Iorgu Ianuși