Confidenţialitate

Ministrul Sănătății, despre creșterea cazurilor de gripă: „Prefer să ne uităm la cifre. Dacă vor exista 3 săptămâni care depășesc media multianuală, atunci se poate pune problema unei situații de tip epidemic” | AUDIO

Este a treia săptămână la rând în care a crescut numărul cazurilor de gripă. Au fost și decese din cauza virusului. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune la Tvr Info, că se așteaptă ca în zilele următoare numărul îmbolnăvirilor să scadă.

Anul trecut, această creștere s-a înregistrat cu 3 săptămâni mai devreme decât în acest an

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Avem și câteva decese înregistrate în urma acestei infecții în cursul sezonului, iar acum ne aflăm în a treia săptămână de creștere consecutivă, abruptă, dacă vreți, care depășește… probabil va depăși media multianuală. O să vedem rezultatele raportării de joi, ca să știm exact unde ne aflăm. Este, de fapt, un sezon superpozabil față de sezonul anterior, cu o diferență, care este legată de momentul în care această creștere s-a produs. Anul trecut, această creștere s-a înregistrat cu 3 săptămâni mai devreme decât în acest an”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ce spune ministrul despre o eventuală epidemie de gripă?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu avem semne că ar exista produse antitermice sau antiinflamatoare care să lipsească din farmacii. O să vedem. Nu vreau să creăm un val de îngrijorare. Nu aș vrea să facem speculații. Prefer să ne uităm la cifre și, dacă vor exista 3 săptămâni care depășesc media multianuală de număr de cazuri de gripă, atunci sigur că se poate pune problema unei situații de tip epidemic, dar, repet, și această situație de tip epidemic evoluează diferit în funcție de zonele și orașele din țară”, a adăugat ministrul Rafila.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Ordonanța privind plafonarea adaosurilor comerciale la alimentele de bază, prelungită cu 60 de zile. Marcel Ciolacu: „Românii trebuie să aibă parte în continuare de o stabilitate a prețurilor la alimente”