Ministrul Sănătății aruncă problema salariilor în seama managerilor de spitale

Managerii trebuie să găsească o soluție cu sindicatele – este reacția ministrului Sănătății, Sorina Pintea în urma protestelor spontane declanșate din nou în această dimineață la Spitalul Bagdasar Arseni din București și la Spitalul Clinic Județean Craiova .

Într-o intervenție la Europa FM, ministrul a spus că în multe cazuri nu s-a aplicat corect legea.

”Am vorbit de dimineață cu managerul de la Craiova – l-am rugat să-mi trimită o situație, pentru a putea evalua. Cu managera de la Bagdasar am vorbit și cred că am lămurit situația. Dar să fie clar: Guvernul și-a asumat  majorarea salariilor medicilor și a personalului medical. E adevărat că pentru celelalte categorii, care intră în grilă în 2022, pot fi și ajustări negative. dar acestea pot fi reglate la nivelul fiecărei instituții.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății consideră că managerii de spitale sunt cei care nu au gestionat corect situația și vor fi sancționați.

 

”Am și constatat că, la unele spitale, nu s-a aplicat corespunzător, să văd cum s-au repartizat aceste procente de sporuri, pentru că sunt foarte multe spitale care și-au rezolvat situația și care nu au probleme, pentru că le-au repartizat echilibrat.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proteste spontane în spitale au avut loc toată săptămâna trecută.

Angajații din sănătate se plâng că veniturile le-au scăzut considerabil după ce sporurile au fost plafonate prin lege.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS