Ministrul Pintea: Sunt sigură că s-a făcut totul pentru tânărul cu arsuri care a murit în Belgia

Referindu-se la cazul tânărului cu arsuri din Piatra Neamţ care a murit, joi, într-un spital din Belgia, ministrul Sănătăţii a declarat că s-a făcut ”tot ce s-a putut”.

Potrivit Sorinei Pintea, starea rănitului a fost foarte gravă.

„Eu cred … nu cred, sunt sigură că s-a făcut tot ce s-a putut. Inclusiv transferul s-a făcut în momentul potrivit, în momentul în care medicii din Belgia şi-au dat acordul, pentru că ei au spus: «Acum puteţi să-l trimiteţi». Din păcate, el a avut arsuri pe o suprafaţă mare a corpului, starea sa era destul de gravă în momentul în care a fost transportat”, a spus Sorina Pintea.

Ministrul insistă că tânărul nu a stat pe o listă de aşteptare, iar de aceea decesul său nu ar trebui considerat un eşec al sistemului.

„A fost transportat în Belgia în momentul în care medicii şi-au dat acordul”, a explicat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a admis că a existat o problemă birocratică, fiind necesară plata în avans a tratamentului pentru pacient.

Sorina Pintea dă asigurări că acest aspect „nu a împiedicat transferul la timp”.

Alexandru Gabriel a suferit arsuri pe aproape trei sferturi din suprafața corpului după o explozie produsă în locuința sa din Piatra Neamț. Inițial, acesta a fost transferat la Iași, dar medicii de acolo s-au declarat depășiți de caz. Pacientul a ajuns în Belgia cu două bacterii contractate pe patul de spital.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS