Confidenţialitate

Ministrul Petre Daea observă că unele magazine ar reduce prețurile. „Prețul ouălor în magazine s-a potolit”

„Prețul ouălor în magazine s-a potolit…” – este declarația de astăzi a  ministrului Agriculturii. Petre Daea ar fi observat că marile magazine au mai redus din prețul ouălor – după ce Consiliul Concurenței a început un control privind scumpirea exagerată a alimentelor.

„Dar am observat un lucru extrem de interesant (…) că s-a potolit acest preţ. Că era cât pe aici să rupă şi tavanul când am am intrat în magazine. Noi nu putem sta indiferenţi. Nu putem sta stană de piatră în faţa unei asemenea situaţii.” Petre Daea, ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii consideră că prin apelurile Ministerului Agriculturii din ultima vreme, situația s-ar mai fi schimbat în magazine și că, în privința ouălor cel puțin, prețurile ar fi început să scadă.

„Am constatat că în unele magazine – nu mai dau nume – lucrurile s-au îmbunătăţit din punct de vedere al preţului şi am constatat şi eu şi cred că sugestia de astăzi pe care eu am dat-o vizavi de preţ pentru ţara mea să contribuie în etapele următoare la o liniştire a preţului şi, de ce nu, şi o scădere a lui (…)” Petre Daea, ministrul Agriculturii

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Agriculturii a făcut și un calcul, care este costul unui ou în momentul în care ajunge la marile magazine:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Marți, 21 noiembrie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Pandelică, anunța că în aproximativ o săptămână va fi gata un raport cu explicații privind scumpirea alimentelor în ultimele luni.

Anunțul său a venit după o ședință convocată marți seară la care au participat reprezentanții Ministerului Agriculturii, Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității pentru Protecția Consumatorilor și ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală.