Confidenţialitate

Ministrul pentru românii de pretutindeni susţine mutarea ambasadei României de la Tel Aviv

Ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero a declarat, luni, că, în calitate de membru al Guvernului, susține toate deciziile Executivului, inclusiv cea privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

“Suntem permanent în contact cu toți cetățenii români de pretuttindeni. Am văzut declarația doamnei prim-ministru. Este o decizie a Guvernului. În calitate de membru al Guvernului și în calitate de om politic susținem toate aceste decizii, așa cum a spus și domnia sa, cu respectarea Coinstituției”, a declarat Natalia Intotero, înaintea ședinței CEx al PSD, luni, la Parlament.

Ministrul a adăugat că nu a primit o solicitare din partea comunității din Israel a evereilor originari din România privind acest demers.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, șeful Executivului a declarat diminică seara, la un post TV, că anunțul privind relocarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personală, iar reacția președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să o dezamăgească, pentru că ea a spus că trebuie îndeplinite procedurile constituționale. Premierul a mai precizat că în cazul în care șeful statului refuză relocarea ambasadei, va analiza toate posibilitățile, neexcluzând sesizarea Curții Constituționale.