Confidenţialitate

Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba: Gazprom va avea puteri limitate în Europa

Directiva Gazelor va proteja Ucraina și va obliga actorii implicați în afacerea gazoductului Nord Stream 2, prin care noi cantități mari de gaze vor ajunge de anul viitor, din Rusia  în Uniunea Europeană, să respecte dreptul European.

Este anunțul făcut în premieră de ministrul Afacerilor Europene, George Ciamba, la emisiunea Piața Victoriei, realizată de Anca Grădinaru.

România a negociat această directivă în ultimele săptămâni, în calitate de stat care conduce Consiliul Uniunii Europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Rusia, prin Gazprom, alături de companii din mai multe state europene, Germania în primul rând,  construiesc în acest moment, gazoductul Nord Stream 2.

Acest proiect l-a determinat pe președintele American Donald Trump să acuze Germania de ipocrizie, pentru că pe de o parte aduce profit Rusiei prin  noi importuri de gaze, iar pe de altă parte, susține că Moscova trebuie pedepsită pentru acțiunile din Ucraina.

În același timp, odată cu inaugurarea gazoductului Nord Stream 2, Rusia ar putea renunța la livrarea gazelor către Europa prin Ucraina ceea c ear lăsa statul vecin fără sume importante și cu o cantitate redusă de gaze.