Confidenţialitate

Ministrul Nazare, după adoptarea bugetului: O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară și așteptată

Adoptat de Parlament fără vreun amendament al opoziției, bugetul pe 2021 este unul “robust” și “realist”, transmite Ministrul Finanțelor într-o postare online.

Potrivit lui Alexandru Nazare, creşterea economiei va fi una “de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investiţiilor”.

“Bugetul de stat a fost aprobat!
Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimam pentru 2021 o creștere economică de calitate, bazată pe un nou maxim istoric al investițiilor, în cuantum de 62 de miliarde, respectiv 5,5% din PIB.
Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB,
intram pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene.

O atitudine fiscal bugetară prudentă este necesară și așteptată din partea Comisiei Europene, după ani la rândul în care recomandările de țară nu au fost respectate. Acest comportament responsabil generează încredere, altfel spus este pașaportul României pentru accesul la cele 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare”, scrie șeful Finanțelor pe Facebook.

“Aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor din minister pentru efortul susținut din această perioadă. De asemenea, aș dori să le mulțumesc membrilor Guvernului pentru susținerea proiectului de buget. Au fost și nemulțumiri, era firesc, important este că am știut să trecem peste ele.
Nu în ultimul rând, le mulțumesc colegilor parlamentari care au rezistat la maratonul aprobării bugetului și la asaltul amendamentelor. Am reținut și idei bune, le vom avea în vedere, dar per ansamblu, cuantumul amendamentelor opoziției a fost de 12,8% din PIB, respectiv 143,3 miliarde. Dacă acestea ar fi fost aprobate în bloc, deficitul României ar fi atins aproximativ 20%, dublul deficitului aferent anului 2020, mult peste orice tinta agreata cu partenerii europeni”, adaugă Alexandru Nazare.

Bugetul de stat a fost aprobat!

Este un buget al relansării economice, un buget robust, realist. Estimam pentru 2021 o…

Publicată de Alexandru Nazare pe Marţi, 2 martie 2021

FOTO: Facebook.com/AlexandruNazareBucuresti