Confidenţialitate

Ministrul Muncii: Salariul minim va crește „cel puțin raportat la rata inflației”. Alocațiile, majorate cu 20% de la 1 ianuarie

Alocațiile pentru copii vor crește de la 1 ianuarie cu 20% – este anunțul făcut de noul ministru al muncii, Raluca Turcan.

Ministrul Muncii anunță că salariul minim va crește „cel puțin raportat la rata inflației”, iar alocațiile vor fi majorate cu 20% de la 1 ianuarie

„Alocațiile vor crește de la 1 ianuarie cu 20% și, de asemenea, în momentul în care legea se reîntoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal al majorării alocațiilor pentru copii”, a spus Turcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vor crește și salariul minim și indicele social de referință, în funcție de care se calculează ajutoarele bănești acordate persoanelor asistate social. Ministrul muncii spune însă că procentul cu care acestea vor fi majorate va fi decis în urmă unor dezbateri transparente:

În privința salariului minim, acesta trebuie să crească cel puţin raportat la rata inflaţiei. Este un lucru pe care deja îl vom lansa în dezbatere publică, astfel încât să legiferăm această decizie. (…)”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.