Ministrul Muncii neagă intenția suspendării contribuțiilor către Pilonul II de pensii

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, susține că suspendarea, din iulie până în decembrie, a contribuțiilor către Pilonul II de pensii  – măsură ce apare  pe site-ul Ministerului Relației cu Parlamentul, la priorităţi legilslative – era o soluţie propusă de Comisia de Prognoză, soluție care nu este susținută de Ministerul Muncii.

”Este o soluție a Comisiei de Prognoză, nu s-a transpus într-o OUG. Nu suntem de acord cu ea. Nu se va întâmpla, pentru că trebuie să ajungă la noi”, a declarat Olguța Vasilescu, la Antena 3.

În documentul citat se mai precizează că se va stabili o „contribuție a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuție care „crește anual până la 125 de lei în anul 5” și va fi „dedusă din impozitul pe venit”.

Totodată, va exista și o contribuție a angajatorului „egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei”.

Inițiativa publicată pe site-ul Ministerului Relației cu Parlamentul este asumată de Comisia Natională de Strategie și Prognoză șide Secretariatul General al Guvernului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS