Ministrul Muncii: Cei 36 de sri lankezi plecați de la Botoșani au primit oferte de muncă de la 6 firme | AUDIO

Cei 36 de sri lankezi, plecați de la Botoșani și lăsați de angajatori pe aeroport, unde li s-a spus că ar urma să plece acasă, deși nu era nicio cursă pentru ei, au primit oferte de muncă de la 6 firme românești.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru spune că se așteaptă ca aceștia să accepte unul dintre aceste locuri de muncă chiar astăzi:

”Unii dintre angajatori au oferit locuri de muncă pentru toate cele 36 de persoane plus încă câteva persoane care sunt încă în Botoșani. Urmează să finalizeze perioada de carantină și sunt și acestea interesate să se alăture celor 36. Alți anagajtori au făcut o ofertă pentru un număr mai mic de persoane, în funcție de capacitatea lor și atunci urmează să se gândească cum preferă să lucreze dânșii: toți în același loc sau în funcție de ceea ce le-au prezentat ca atuuri unii și alții, vor opta în consecință.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ministrul Muncii Violeta Alexandru anunță că Guvernul pregătește o soluție pentru a sprijini cu o parte din sumele pentru salarii angajatorii care au fost nevoiți să îți treacă angajații în șomaj tehnic.
Pentru șomaj tehnic vor putea în continuare opta firmele care nu îți pot deschide activitatea din cauza restricțiilor încă în vigoare.

”Cei care au scos angajații din șomaj tehnic și urmează să își reia activitatea, vor beneficia de un alt tip de sprijin și anume, de un sprijin pentru acoperirea unei părți din costul salarial al persoanelor pentru o perioadă de 3 luni, după care avem în vedere un mecanism diferit pentru până la 6 luni, de la luna a patra până la luna a șasea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Violeta Alexandru, ministrul Muncii
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS