Confidenţialitate

Ministrul Muncii: Ar trebui să facem o prioritate din creșterea pensiilor | AUDIO

Ministrul Muncii vrea ca prezentarea situaţiei economice şi bugetare să se facă la sfârşitul acestei luni, pentru a ști astfel cu cât poate fi majorat punctul de pensie.

“Suntem pentru creşterea pensiilor, eu m-am exprimat şi public, ar trebui să facem o prioritate din acest lucru prin raport cu alte cheltuieli bugetare, care ar trebui raţionalizate. Nu aici aş face o raţionalizare, cât în alte cheltuieli din sistemul public”, a declarat Violeta Alexandru, marți seara, la B1 TV.

“Părerea mea este că, cu cât mai repede această comunicare, cu atât mai respectuos faţă de oameni, pentru că discuţia trenează. E adevărat, lucrurile au fost într-o continuă evoluţie în această perioadă, în care s-au închis activităţi ca urmare a efectelor pandemiei. Nimeni nu avea cum să prevadă că se va ajunge la această situaţie, lucrurile încep să-şi revină, dar încă, în acest moment, sunt în evoluţie. Cert este că trebuie să tragem linie şi să vedem care este situaţia şi, în cea ce mă priveşte, consider că ar trebui să fie acest bilanţ al încasărilor la buget şi al situaţiei economiei cât mai devreme cu putinţă, ideal la sfârşitul lunii iunie. Dar, rămâne să vadă Ministerul Finanţelor când este momentul comunicării”, a adăugat șefa Muncii, care spune că este adepta reducerii cheltuielilor din alte zone ale sectorului public.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În altă ordine de idei, ministrul a amintit că sprijinirea angajaților trimiși în şomaj tehnic are ca rol păstrarea legăturii de colaborare dintre aceștia și angajator.

“Contractele suspendate sunt în descreştere evidentă, revin în activitate aceşti oameni. Economia începe să dea semne bune şi pentru cele care sunt în continuare întrerupte le ajutăm în continuare pentru că sunt mai câteva domenii, iar după 15 iunie, lista va fi și mai scurtă”, a precizat Violeta Alexandru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.