Confidenţialitate

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: În aprilie, va fi lansată o dezbatere publică despre o taxă de poluare

În aprilie, va fi lansată o dezbatere publică, dar nu despre taxa auto, ci despre o taxă de poluare, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna:

„Nu vom lansa nicio dezbatere publică sau nicio discuție nici cu dealerii despre o taxă auto. Putem vorbi despe o taxă de poluare, putem vorbi despre o formă de taxă care este aplicabilă în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, o formă prin care poluatorul plătește acolo unde există poluare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului a fost întrebat dacă a identificat principal sursă de poluare în București. Tanczos Barna a enumerat mai mulți factori, dar a vorbit și despre neregulile de la gropile de gunoi:

„Principalele trei surse sunt traficul, activitatea industrială energetică și încălzirea rezidențială în perioada de iarnă. Am început cu data de 1 februarie controalele și la gropile de gunoi, Garda de Mediu a dispus la ambele gropi măsuri de remediere a problemelor găsite. Perioada în care aceste remedieri trebuie să fie făcute este de 60 de zile.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Mediului a făcut aceste afirmații la Spitalul Militar, unde a fost vaccinat cu doza rapel anti-COVID. Tanczos Barna a precizat că el a trecut deja prin boală, în urmă cu 6 luni.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu